Jag heter Åsa Lundberg och bor i Ljusne i Södra Hälsingland med min sambo Håkan Vi har även en vuxen dotter som heter Emelie. Är utbildad instruktör genom SBK men har idag inga kurser.

Jag har haft hund sen 1974 och startade med en amerikansk cocker spaniel därefter följde 3 new foundlands hundar och en leonberger.

1989 kom min första hovawart Hesiodos Black Helona. Med henne tävlade jag bruks och lydnad och hade stora framgångar. Vi tävlade även SM i lydnad.

Helona erövrade titlarna SUCH SLCH LP 1 LP 2. Sedan kom Hesiodos Black Gitzi-Vanilli (dotter till Helona) titlar SUCH SLCH LP1 LP1 KORAD därefter Hesiodos Lady Blossom-Hill (dotter till Gitzi) tiltlar SUCH FINUCH LP1 LP2 TJH KORAD. 2004 importerade jag en tik från Frankrike som hette Vijlica-Muvrini mycket sparsamt tävlad. 

För mig så är hovawarten i första hand en arbetande hund som har alla de egenskaper man kan önska sig för att kunna prestera väl inom alla våra tävlingsgrenar.

Det blev min sista Hovawart pga att jag fick problem med leder så om jag inte kunde jobba med denna ras så ska man inte fortsätta att föda upp dem heller ansåg jag.

2002 så kom en ny ras in i våran familj Dvärgpinscher och det har jag inte ångrat en sekund. Det är en härlig liten robust sällskapshund. Ungefär som hoffen mjuk utanpå men hård inuti. Jag har 5 tikar hemma just nu. Det är j Djakartas Famous Fan (Milli) 14 år 20160628 hon var den första Pinnen som tyvärr hade dålig mentalitet för min smak och även grav patella så hon har inte gått i avel. Hon är husses hund Heziblos Lady Daphne (Daggan) snart 7 år C.I.B. SE UCH PL UCH Norsk Junior Vinnar 13 Heziblos Lady Guzmania (Greta) Heziblos Lady Hablitzia (Hulda) 3 år och Heziblos Lady Kashmir (Anna-Stina) snart 11 månader. Jag föder upp i liten skala 36 valpar födda mellan 2006 tom 2015. Men har ändå på så få individer fått fram Mentalt bra hundar de flesta har gjort MH eller BPH friska och snygga hundar. Så Kenneln har en hel del meriter på uppfödda individer.

Så var så god att titta runt på min sida och se på mina uppfödda pinnar. Jag planerar en valpkull inom kort.